50 jaar klarinettist: het concert

50 jaar klarinettist: het concert

Het 50-jarig jubileumconcert van klarinettist Arjan Eek zit erop. Na zes weken voorbereiding – muzikaal, communicatief & organisatorisch – ontmoetten musici en publiek elkaar op zaterdag 9 april 2022 in de Plantagekerk in Zwolle. Formeel was het een 50+2-feestje; door de coronapandemie was het concert tot twee maal toe uitgesteld. Muziek is gelukkig tijdloos.

De jubilaris enthousiasmeert, inspireert en verbindt zijn publiek al ruim een halve eeuw met zijn klarinet. Bijna altijd met andere musici. Op deze bijzondere feestdag – 50 jaar klarinettist – waren dit een orkest, kwintet en bassethoorntrio.

Hij trakteerde de ca. 300 gasten deze middag op prachtige, klassieke muziek. Wil je ook genieten van Mozart en Beethoven én van de verrassende, unieke toegift van maar liefst drie bassethoorns (zie foto met dank aan Julius van Dam), dan kan dat. Ook een bassethoorn is trouwens een klarinet; je ziet ze zelden in Nederland en drie tegelijk al helemaal niet.

Hier kun je het volledige jubileumconcert volgen. Met dank aan het personeel van de Plantagekerk voor het opnemen.

Een tipje van de sluier: de jubilerende klarinettist neemt je o.m. mee naar de ontroerende muziek van de film ‘Out of Africa’…