Hondjes & vuurwerk

Hondjes & vuurwerk

Vuurwerk blijkt een van de grootste stressveroorzakers voor viervoeters. We kunnen er over mee praten. We hadden een hondje van ca. 40 cm. hoog. Het hele jaar door huppelde ze vrolijk rond. Maar… kwam vuurwerk op haar pad dan zocht ons viervoetertje een veilig plekje. Ze wees ons zelf naar haar veilige schuilplaats: de kelderkast. Hier beschermden drie stevige muren haar tegen de knallen en kleurrijke flitsen. Via de kastdeur hielden we stilletjes een oogje in het zeil. Meestal lag ze al snel met haar snoetje languit gedrukt op haar hondenmat. Voorlopig verroerde ze zich niet meer.

Voor veel honden is oud-en-nieuw een lastige tijd. Vooral de onverwachte harde knallen veroorzaken paniek en angst. Het vuurwerk begint vaak al begin december en gaat door tot in het nieuwe jaar. In het verleden was ons hondje niet bang voor vuurwerk maar door slechts een vreselijke knal té dichtbij was het helaas voor de rest van haar leven verziekt.

Steffi en ook haar baasjes waren maar wat blij dat er in coronatijd tijdens oud-en-nieuw geen vuurwerk mocht worden afgeschoten. Bedankt, Kabinet!