Hondjes in vuurwerkvrije coronatijd

Hondjes in vuurwerkvrije coronatijd

Vuurwerk is een van de grootste stressveroorzakers voor viervoeters. Wij kunnen er over mee praten. We hebben een hondje van ca. 40 cm. hoog. Het hele jaar door huppelt ze vrolijk rond. Maar… komt vuurwerk op haar pad dan zoekt onze viervoeter Steffi een veilig plekje. Ze wijst ons zelf naar haar veilige schuilplaats: de kelderkast. Hier beschermen drie stevige muren haar tegen de knallen en kleurrijke flitsen. Via de kastdeur houden we stilletjes een oogje in het zeil. Meestal ligt ze al snel met haar snoetje languit gedrukt op haar hondenmat. Voorlopig verroert ze zich niet meer.

Voor veel honden is oud-op-nieuw een lastige tijd. Vooral de onverwachte harde knallen veroorzaken paniek en angst. Het vuurwerk begint vaak al begin december en gaat door tot in het nieuwe jaar. In het verleden was Steffi niet bang voor vuurwerk maar door die ene knal te dichtbij is het helaas voor de rest van haar leven verziekt. Ieder jaar opnieuw.

Steffi en ook haar baasjes zijn maar wat blij dat er in coronatijd tijdens oud en nieuw geen vuurwerk mag worden afgeschoten.

Bedankt, Kabinet! En hopelijk wordt ook de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners ontzien dankzij deze coronamaatregel.