Jubileumconcert in koelkast

Jubileumconcert in koelkast

50 jaar klarinettist in 2020! Reden om een uniek jubileumconcert te organiseren, dacht klarinettist Arjan Eek i.s.m. tekstbureau Katharos (twee ZZP-ers onder één dak). Vanaf de zomer van 2019 draaiden de voorbereidingen op volle toeren. Achter de schermen was veel werk verzet, zoals musici benaderen (solist, kwintet én orkest), locatie, programma, muziekstukken en genodigdenlijst. Eind maart 2020 was het project in kannen en kruiken. Alleen de uitnodigingen moesten begin april nog de deur uit.

Dit liep anders. Het coronavirus gooide roet in het eten. Het jubileumconcert staat in de koelkast. Maar… niet getreurd. Dit klarinetconcert komt er. Op een latere datum. De musici én Mozart en Beethoven laten zich niet uit het veld slaan.

Jubileumdatum
Aan de jubileumdatum valt niet te tornen: 30 april 1970. Koninginnedag! De dag dat Arjan Eek een halve eeuw geleden zijn allereerste klarinetles kreeg. Wil je meer lezen over zijn bevlogenheid ten aanzien van zijn klarinet en wat hij in vijftig jaar heeft opgebouwd, neem dan een kijkje op zijn website. Ook kun je hier een aantal muzikale voorproefjes beluisteren.

Muziek begint met… stilte!