Het kleinste wordt groot als je het met liefde doet. Pater Damiaan

Logo klein 250 tekstbureau Katharos

 

 

Bovenstaand logo bestaat uit een zorgvuldig gekozen woord- en beeldmerk. De Griekse letter is gekozen vanwege de Griekse naam van mijn tekstbureau. Katharos is Grieks voor Catharina; mijn roepnaam Karin is hiervan afgeleid.

Katharos betekent letterlijk: rein, puur, zuiver. Dit draagt tekstbureau Katharos uit.

Woordmerk
Bij het woordmerk is gebruik gemaakt van een Grieks-ogend lettertype; het heeft bijna een sculpturale vorm. Deze creatieve vorm krijgt een tegenhanger in het onderschrift tekstbureau; dit lettertype is strak, zonder poespas, zakelijk. Hiermee wordt de diversiteit in het schrijven benadrukt: bijna poëtisch tegenover zakelijk.

Beeldmerk
Het beeldmerk stelt een pen voor die een spoor achterlaat. Dit staat symbolisch voor de tekst die de pen achterlaat met schrijven. Door het beeldmerk in een cirkel te plaatsen wordt het oog voor detail benadrukt.

Kleurgebruik
In het logo worden de kleuren rood en grijs/zilver gecombineerd. Rood om de passie te benadrukken. Grijs/zilver om er een zakelijke uitstraling aan toe te voegen en om het moderne karakter te benadrukken.


Ontwerp
Het logo is ontworpen door bureau AdEight / ProCreate, creatieve communicatie uit Roermond. Dit is gebeurd op basis van mijn wensen, in de vorm van een programma van eisen. Rekening is gehouden met wat bij mij past, persoonlijk & zakelijk. Ook over de technische mogelijkheden is vooraf nagedacht, zoals vergroten, verkleinen en kleur- en zwart/wit-gebruik.

Jouw logo
Overweeg jij een eigen logo te (laten) maken en wil je dat ik over de schouder meekijk? Neem gerust contact met me op.