Leef je droom, droom niet jouw leven. André Rieu

Logo admin tekstbureau Katharos  Hoogtepunten

Met trots kijk ik terug op een aantal unieke hoogtepunten in mijn carrière. Hieronder licht ik er enkele toe om jou een beter en breder beeld te geven van mijn werk. Voor het totaaloverzicht van mijn werk verwijs ik je naar mijn portfolio.

Vraag gerust naar de mogelijkheden voor jouw eigen specifieke wensen! Klein of groot.

 

Communicatieworkshops voor studenten / startende ondernemers

Opdrachtgever: Deltion College, Zwolle

MBO-studenten werden tijdens hun opleiding voorbereid op zelfstandig ondernemerschap. Een van de onderdelen van de minor was de workshop ‘Communicatie, het cement van het ondernemerschap’. Vele facetten van communicatie kwamen aan bod. Het ontwikkelen, implementeren én uitvoeren kwamen voor mijn rekening.

 

Gedenkboek ‘Water in geuren & kleuren’ 1973 t/m 2003

Opdrachtgever: Zuiveringschap Limburg, Roermond

Het uitgeven van een jubileumboek is van een ander kaliber dan het uitgeven van een personeelsblad. In een vroeg stadium is afstemming nodig over inhoud, aantal pagina’s, budget, inschakelen schrijver, vormgever en fotograaf. Op basis van een strak werkschema is dit gedenkwaardige product tot stand gekomen. Van plan tot realisatie was ik betrokken bij het samenstellen van dit boek.

 

Projectomschrijvingen landelijke open dagen

Opdrachtgevers: Zuiveringschap Limburg, Rijkswaterstaat directie Limburg en ziekenhuis Venlo

In deze projectomschrijvingen staat ‘Wie wat doet en wanneer’ bij het organiseren van open dagen zodat alle neuzen één richting uit staan. Ook hoort hierbij een stevig communicatieplan.

 

Bouwmagazine ziekenhuis

Opdrachtgever: Ziekenhuis Venlo

Het bouwmagazine (2007) was bestemd voor in- en externe relaties. Het gaf informatie over het renoveren van het Venlose ziekenhuis gedurende een periode van zeven jaren. Het was een zgn. sponsored magazine en verscheen in een oplage van 3.000 st. In opdracht van de communicatieafdeling heb ik als zelfstandige een groot deel van de interviews gedaan.
Bijzonder was dat ik er begin jaren tachtig ook werkte. Toen in loondienst als bedrijfsjournalist. Het Venlose ziekenhuis had in die tijd een primeur. Het was het eerste algemene ziekenhuis in Nederland dat een eigen redactiekamer had. Ik was onder meer bezig met de communicatie rond de verhuizing van twee ziekenhuizen naar één nieuw ziekenhuis aan de Maas. Zo ook met het samenstellen van een informatiegids om de communicatie tussen huisartsen en specialisten te bevorderen.

 

Jubileumboek 40 KlarinetMomenten

Opdrachtgever: ikzelf

Mijn partner vierde in 2011 zijn 40 jarig jubileum als klarinettist. De organisatie was in kannen en kruiken. Denk aan locatie, genodigden, uitnodigingen, concertprogramma enz. Alleen een persoonlijk cadeau van mij ontbrak totdat ik een jubileumboek bedacht. Het is een uniek collectors item geworden met… 40 KlarinetMomenten.

 

KnopenLopen

Opdrachtgever: Stichting KnopenLopen, Sevenum

KnopenLopen is een wandelroutenetwerk met ruim 80 knooppunten in Sevenum, gemeente Horst aan de Maas (L.). Via knooppunten kun je jouw eigen route uitstippelen. Het netwerk bestaat uit 100 km. wandelpaden die tweezijdig zijn bewegwijzerd. In het communicatieplan staat welke stappen nodig zijn bij het ontwikkelen en implementeren van zo’n wandelroutenetwerk. Naast wandelen gaat aandacht uit naar educatie, water, kunst en cultuur.