Viva il Papa

Viva il Papa

Habemus papam: Paus Franciscus I

Op woensdag 13 maart 2013 is de Argentijnse kardinaal Jorge Mario Bergoglio gekozen tot Paus. Binnen enkele dagen stond hij al bekend als de Paus van de Armen, van de Eenvoud, van de Kracht. Hij noemt zich Franciscus als eerbetoon aan Franciscus van Assisi. Een van de grote voorbeelden van tekstbureau Katharos is deze Franciscus van Assisi. Al decennialang. In mijn kennismakingsinterview lees je er meer over. Heb jij ook een groot voorbeeld?

Voorliefde voor taal
Mijn voorliefde voor taal, voor Rome, Franciscus en Toscane/Umbrië ontstond lang geleden. Ik was amper 16 jaar. Wie Latijn in het pakket had, ‘moest’ naar Rome. Vanaf dat moment werd moeten ‘willen’. In het heilig jaar 1975 en ook in het jubileumjaar 2000 stond ik bij de geopende heilige deuren van Rome. Tussendoor, in 1993 was ik zeer onverwacht op audiëntie bij paus Johannes Paulus II (zie foto).